Skull & Bones: hands-on met eindspelinhoud

By | January 25, 2024

Nadat ik vorig jaar de eerste paar uur van Skull & Bones in een paar verschillende versies had gespeeld, wilde ik begrijpelijkerwijs graag het bescheiden begin van mijn in lompen aangespoelde piratenkapitein overslaan en me in de plundering storten. Het toeval wilde dat Ubisoft mijn gebeden verhoorde en mij toestond hun aankomende piraterij-RPG op schepen ruim vier uur uit te proberen om hun eindspel en seizoensinhoud uit te proberen. En hoewel het onvoltooide product dat ik speelde niet altijd de meest intuïtieve of gepolijste ervaring was, is het duidelijk dat de ontwikkelaars veel aandacht en moeite hebben gestoken in het bieden van voldoende manieren om spelers hun piratenlegende tot ver na het einde van het spel voort te zetten. om uit te breiden van enorme zeedieren naar een ambitieuze routekaart voor seizoensinhoud. Ik kan niet wachten om meer te spelen.

Het eerste wat mij opviel toen ik de eindspelcontent van Skull & Bones bekeek, was hoe geavanceerd het bouwen van schepen kan zijn. Hoewel ik vorig jaar tijdens de bètaweekends een goede indruk kreeg van de vroege aanpassingsmogelijkheden, was het duizelingwekkend om tientallen kanonnen, scheepsrompen, mortiergeweren en meer te zien, elk met hun eigen speciale effecten en passieve bonussen. Eén schip dat ik bouwde, was geoptimaliseerd om gedurende een langere periode schade aan te richten, waarbij elk wapen olie en vlammen naar de vijand goot, terwijl ik een ander bouwde om mijn teamgenoten te ondersteunen met de mogelijkheid om bevriende schepen te targeten en te genezen door ze met kanonvuur neer te schieten. . Er was lang niet genoeg tijd om alle opties uit te proberen, maar het bekijken van alle mogelijkheden overtuigde mij ervan dat Ubisoft echt niet rommelt met maatwerk.

Nadat ik mijn vloot van extreem krachtige schepen had samengesteld, stortte ik me met mijn hoofd in enkele van de meer uitdagende wereldactiviteiten vol waardevolle beloningen. In ‘Hostile Takeover’, een activiteit vergelijkbaar met de ‘Plunder’-ontmoetingen uit de bèta, vochten ik en mijn kameraden tegen golven van steeds krachtigere schepen en werden goed gecompenseerd voor onze moedwillige vernietiging. Ondertussen stuurden Legendary Heists ons op jacht naar een krachtig schip dat waardevolle lading vervoerde en omringd werd door een zestal zwaarbewapende bondgenoten. Hoewel beide activiteiten hetzelfde goede oude piratenplezier waren dat ik al had ervaren toen ik op een laag niveau speelde, moet ik toegeven dat ik behoorlijk teleurgesteld was over de gelijkenis met alle andere spellen die ik al had gespeeld. Ik bedoel, zinkende golven vijandelijke schepen zijn niet bepaald saai, maar ik wachtte op een wending die nooit echt kwam.

In Legendary Heists heb je bijvoorbeeld, nadat je de piratenkapitein hebt gedood en ervandoor bent gegaan met de buit, een beperkte tijd om de lading naar een buitenpost te krijgen, waardoor anderen vermoedelijk de kans krijgen om jou af te pakken en de buit zelf mee te nemen. Maar Skull & Bones geeft geen indicatie dat deze PvP-mogelijkheid is begonnen, of moedigt anderen aan om op wat voor manier dan ook tegen je op te treden, wat resulteert in weinig meer dan een rustige cruise door de Indische Oceaan, met aan wie je de premie kunt geven, met weinig tamtam . Het is ook vreemd dat bij deze activiteiten in de grote wereld, waarbij je elke paar minuten een grote pop-upmelding krijgt zodra er een beschikbaar is, slechts drie spelers kunnen deelnemen, waardoor ze zich behoorlijk teleurstellend en kleiner voelen dan ik had verwacht. Erger nog, als je net als ik in een groep van drie zit, zorgt deelname aan een van deze activiteiten er niet automatisch voor dat je groepsleden ook inloggen, wat leidt tot die ongemakkelijke momenten waarop de World Event-slots al gevuld zijn vóór het evenement. Hele crew kon meedoen, dus een of twee van ons moesten gewoon achterover leunen en wachten tot het evenement was afgelopen, omdat we helaas geen enkel voordeel uit het evenement konden halen.

In het eerste seizoen, genaamd Raging Tides, nemen we het op tegen een dodelijke, door gif geobsedeerde piraat genaamd La Peste.

Gelukkig waren deze teleurstellende ontmoetingen niet het enige dat me te wachten stond in het eindspel van Skull & Bones, zoals mijn bemanning en ik ontdekten toen we een premie accepteerden om het op te nemen tegen een gigantisch zeedier dat de wateren teisterde. Toen ik dit enorme, slangachtige monster zag duiken en vervolgens tevoorschijn kwam om het schip van mijn vriend op te slokken, kreeg ik een veel positiever gevoel over de dingen waar ik naar uitkijk in het eindspel. Het was ook geweldig dat we, nadat we het beest hadden gedood, zijn zeldzame en waardevolle overblijfselen konden gebruiken om krachtige verbruiksartikelen en uitrusting te maken die het nog sterker maken.

Ik kreeg ook een voorproefje van de plannen van Ubisoft voor het eerste volledige ondersteuningsjaar van Skull & Bones, dat vier seizoenen omvat, elk met een eigen thema en nieuwe vijanden om mee te kampen. In het eerste seizoen, getiteld Raging Tides, nemen we het op tegen een dodelijke, door gif geobsedeerde piraat genaamd La Peste, die de oceaan bombardeert met ongelooflijk dodelijke gifwolken en kleine opblaasbare bootjes met zelfmoordterroristen achter ons aan stuurt die in ons gezicht ontploffen. Het valt nog te bezien hoeveel content elk van deze seizoenen zal opleveren, maar met deze epische strijd als voorbeeld zou ik mezelf Skull & Bones aan mijn live service-rotatie kunnen zien toevoegen.

Travis Northup is een schrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @TieGuyTravis en lees de zijne Spelverslag hier.