Ik denk dat mijn man me ertoe aanzet om aan te komen tijdens de We’re Prudence van deze week.

By | February 10, 2024

Elke week vraagt ​​Prudence in de column van dinsdag lezers om hun mening over een onderwerp dat hen bezighoudt. Vrijdag publiceert zij haar laatste gedachten over dit onderwerp.

Hier is het dilemma en het antwoord van deze week: Bedankt Mevrouw P, Sarah, Boy Bye, niet zijn bedrijf en fluctueert in Florida voor jouw ideeën!

Beste Prudentie,

Hoe weet je of je vriend(in) je oprechte complimenten geeft of je probeert te laten mislukken? Mijn vriend zegt dat ik er beter uitzie met een beetje meer gewicht (ongeveer 5 kilo) en dat mijn gezicht meer glanst, maar elke keer als ik die 5 kilo kwijtraak, krijg ik heel veel complimenten. Dit geldt ook voor mannen, en de vriend van mijn vriend zei eigenlijk: “Wauw, je ziet er geweldig uit.” Probeert mijn vriend mij dus te saboteren en mij minder aantrekkelijk te maken? Is dit een waarschuwing voor toekomstig misbruik?

-Verdacht

Beste verdachte,

De lezers die reageerden toen ik uw brief deelde, waren het er niet mee eens of het acceptabel was dat uw vriend een mening had (vooral een mening die duidelijk impopulair is) over uw gewicht. Sinds deze opnames van “Ms. P” en “Sarah” illustreren dat ze verdeeld waren tussen “We hebben allemaal onze voorkeuren” en “Ga weg van die controlerende klootzak!”

Mevrouw P: Ik ben eerder getrouwd geweest en heb verschillende gewichten gehad. Dat betekent niet dat ze met je proberen te rotzooien; misschien houden ze wel van een langere vrouw. Persoonlijk denk ik dat mijn vriend zou sterven als ik zou afvallen lol. Het kan betekenen dat ze proberen te voorkomen dat je hen verlaat, maar geeft hij je andere redenen om dit te geloven? Ja, ik krijg meer opmerkingen over ongeveer 20 pond minder, maar ik haat diëten en hij houdt echt van mijn vorm, dus uiteindelijk is het jouw lichaam. En hoe is het met je lichaam? Ik geef de voorkeur aan een man met wat meer, ik ben geen mager meisje. Ik zeg niet dat ik extreem zwaarlijvig ben of zo, maar dat is mijn type. Het is zeer waarschijnlijk dat dit zijn type is. Je kunt hem altijd vragen waarom hij de extra 10 pond verkiest en kijken of je denkt dat hij eerlijk is met zijn antwoord.

Succes.

Sara: Het feit dat hij vindt dat hij recht heeft op een mening over jouw gewicht en uiterlijk is een alarmsignaal. In het verleden ben ik twee keer met mannen uitgegaan die erg controlerend/borderline-misbruik bleken te zijn, en beide situaties begonnen op die manier, met opmerkingen over mijn uiterlijk, mijn gewicht en hoe hij vond hoe ik eruitzag. Ga weg van deze kerel.

Ik kan beide kanten zien, maar ik moet toegeven dat ik minder achterdochtig ben tegenover iemand die zegt: ‘Je straalt als je niet zo mager bent’, dan iemand die zegt: ‘Je moet een paar kilo afvallen. ‘Omdat je er dik uitziet.’ ‘Is dat eerlijk? Ik weet het niet. Ik denk dat ik daarom om hulp heb gevraagd bij het beantwoorden van je vraag.

En ik denk dat lezers die het oppervlakkige debat hebben doorzien mij herinneren aan een oude adviesregel: “Als je een brief moet schrijven met de vraag of iemand misschien een misbruiker is, is er iets mis en moet je gewoon verder gaan.” .”

Jongen, doei: Ik negeer de eigenlijke vraag, aangezien de eerste regel alles bevat wat we moeten weten! Meisje. Als je je moet afvragen of je vriend aardig is of je probeert te saboteren, weet je wat je moet doen.

Niet zijn zaak: Ik beschouw opmerkingen over gewicht als controlerend, tenzij er gezondheidsproblemen aan verbonden zijn, hoewel ze misschien zorgzamer zijn. De auteur klinkt verward, en ik denk dat ze gelijk heeft als ze de bedoelingen van haar vriend in twijfel trekt, vooral omdat ze er de voorkeur aan lijkt te geven niet aan te komen. Als ze zich genoeg zorgen maakt om naar voren te komen, verdient het om de rode vlag te hijsen en in acht te nemen.

Fluctuaties in Florida: Afhankelijk van de andere omstandigheden in uw relatie is dit volkomen onschadelijk of een waarschuwingssignaal. Mijn man vertelt me ​​vaak dat hij het leuk vindt hoe ik eruit zie als ik wat groter ben. Onze relatie is mooi en opbeurend en gebaseerd op wederzijds respect. Ik heb nooit het vermoeden dat hij mij onder controle probeert te krijgen, en hoe mijn gewicht ook fluctueert, hij vertelt me ​​dagelijks hoe waanzinnig sexy hij me vindt. Het voelt heel anders dan een ex die mij probeerde te beheersen – en de rest van de relatie vertoonde daar ook tekenen van. Aan de andere kant kan het zijn dat je partner je heel sexy vindt in een grotere maat, net zoals jij misschien liever langer haar hebt. Misschien vertelt hij je dit omdat je tekenen van ontevredenheid over je lichaam vertoonde voordat je afviel, en het is zijn manier om je zelfbeeld een boost te geven; Hij laat je weten dat je jezelf misschien niet sexy vindt, maar dat hij dat in de toekomst wel doet of zal doen. Het nadeel is dat uw bezorgdheid dat dit een waarschuwingssignaal is of dat het een controleprobleem is, moet worden onderzocht. Ben je tot deze angst gekomen door andere dingen die hij doet? Heeft hij het gecontroleerd? Geeft hij je het gevoel dat je minderwaardig en niet gerespecteerd wordt? Wat is het patroon?

Hoewel het over het algemeen geen slechte zaak is, zijn we sociaal op het punt gekomen waarop we een bepaalde houding moeten hebben ten aanzien van dingen die beperkend kunnen zijn en dat er bepaalde duidelijke waarschuwingssignalen zijn, maar dat is gewoon niet waar. Uiteindelijk kunnen we alleen zelf beslissen wat slecht is. Mijn zus heeft een mooi huwelijk met een man die 15 jaar ouder is dan ik en die ze ontmoette toen ze 19 was. Ik werd op brute wijze mishandeld door een man van mijn leeftijd. Alles staat in de context van de betrokken mensen. Als het voor jou geen slecht gevoel is als de relatie goed is, lees er dan niets in. Vraag je vriend waarom hij het zegt, en vraag hem om ermee op te houden als je dat wilt. Zijn antwoord zal je waarschijnlijk alles vertellen wat je moet weten.

Zoals deze mensen hebben opgemerkt, lijkt het erop dat je geen vertrouwen hebt in je eigen perceptie van het karakter van je vriend, en dat is zorgwekkend. Je klinkt verloren en bang. Ik ben bang dat de relatie zelf je heeft gevuld met twijfel aan jezelf en een onvermogen om op je eigen instinct te vertrouwen over wat het beste voor je is, hoe je er het beste uitziet en hoe je behandeld wilt worden. Maar zelfs als je deze mentaliteit had voordat je je vriend ontmoette, is wantrouwen en angst voor toekomstig misbruik geen manier om een ​​relatie te hebben, hoe moeilijk het ook is. Als je iedereen zou ondervragen die om je gaf, zou er waarschijnlijk geen consensus zijn over de vraag of je er beter uitziet met of zonder die 10 pond (wat trouwens zo’n klein, delicaat gewicht is – eigenlijk niet eens genoeg om gaan bespreken). Maar ik neem aan dat er brede overeenstemming bestaat over het feit dat je bij iemand moet zijn van wie je denkt dat hij niet je vijand is – zo zeker dat de gedachte nooit bij je opkomt, laat staan ​​een brief waarin om advies wordt gevraagd. En ik hoop dat jij dat ook gelooft naar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *