Hoe Shannan Ferry, een weekendnieuwslezer voor NY1, haar zondagen doorbrengt

By | February 11, 2024

“Ik ben meer een ochtendmens dan een avondmens”, zegt Shannan Ferry.

Dat is een geluk voor haar, want ze staat al twee jaar op zaterdag en zondag om 01.47 uur op.

“De vroege uren van de ochtend werken tegen je innerlijke ritme, maar ik heb de mijne daarvoor getraind”, voegde mevrouw Ferry (31) eraan toe. “Als mensen wakker worden, heb ik het grootste deel van mijn dag geleefd.”

Mevrouw Ferry, die samen met Rocco Vertuccio NY1’s “Weekends on 1” presenteert, zei dat haar aankomst in de Chelsea Market-studio zondag zo vroeg was dat de stad nog steeds vol zat met feestgangers op zaterdagavond.

‘Ze strompelen de bars en restaurants uit,’ zei ze.

Mevrouw Ferry, die opgroeide in de wijk Little Neck in Queens, begon in 2012 met een stage bij de nieuwszender, die in 2014 uitgroeide tot een parttime baan als on-air reporter. Een jaar later werd ze fulltime. In november 2021 lanceerde de zender, onderdeel van Spectrum Nieuws, de weekendshow.

‘Ik wist dat nieuws maken een gek, onhaalbaar concept was,’ zei mevrouw Ferry, ‘maar dit motiveerde me meer.’ Ik had iets te bewijzen. Ik ben inmiddels aan de routine gewend.”

Sinds december 2020 woont ze in een studio-appartement in de East 20s in Manhattan – en moet ze nog een verduisterende zonnebril kopen.

VOORBIJ VROEGE OPSTAND Mijn De wekker gaat om 01.47 uur. Het is een willekeurig getal dat ik een keer heb ingevoerd en nu verschijnt het gewoon in mijn alarmsysteem. Ik heb een paar dutjes nodig, dus ik sta pas om 14.00 uur op; Daarna ben ik in gevaar. Ik kijk naar mijn telefoon: eerst is het NY1 Webex, onze chat-app voor het nachtelijke nieuws en de interne stroom nieuwsupdates. Dan zijn het Instagram en X.

Ik leg mijn kleren de avond ervoor niet klaar – wat ik wel zou moeten doen omdat het tijd zou besparen en goed zou zijn tegen mijn angst – maar ik weet niet hoe ik me tot die dag zal voelen. Ik bestel elke week vijf jurken bij Rent the Runway. Mijn huidige kledinglook is meestal A-lijn, lange mouwen, boven de knie en effen kleuren, omdat prints er niet goed uitzien op tv. Ik hou van zwart, maar het is niet bijzonder vrolijk, dus ik wissel het af met kleuren. De grap op kantoor is dat elke keer dat ik rood draag, er het laatste nieuws is. Er vond ooit een treinontsporing plaats op Coney Island.

AANKOMSTEN Rond 02.30 uur zit ik in een Uber, leg mijn spullen op mijn bureau en ontmoet Rocco aan het gedeelde bureau. Hij is hier al 15 tot 30 minuten bezig, koffie zetten en kijken of de kranten zijn aangekomen. We hebben een old school percolator voor de weekendshow. Wij houden van Lavazza-koffie, die ik drink met room en suiker. Onze producer is ook aanwezig en we besteden de volgende 60 tot 90 minuten aan het doornemen van de kranten – The Times, The Wall Street Journal, The Daily News en The Post – voor ons “In the Papers”-segment.

We schrijven en redigeren terwijl we letten op wat opvalt: belangrijke nieuwsverhalen en eigenzinnige, grappige verhalen die onze aandacht trekken en die typisch uniek zijn voor New York, zoals mensen die in hun appartement trouwen. Dergelijke stukken lenen zich goed voor commentaar of conversatie. Het is iets gemakkelijks om mee te eindigen.

VISUELE VOORBEREIDING Om 04.30 uur zit ik in de make-upstoel. In het weekend doe ik meestal mijn eigen make-up, maar op dit moment gebruik ik Nars en IT Cosmetics voor foundations, Tarte concealer en Roxanne Rizzo’s Bronzing Mist, een game-changer. Het glanst en ruikt naar vakantie, naar het strand.

Ik pak mijn oortje van het bureau, sluit hem aan op onze microfoon en begin rond 05.20 uur met opnemen

ROLLEN “Weekends on 1” is een mix van live en vooraf opgenomen segmenten. Samen met meteoroloog Michael Autovino bereiden we acht weerupdates voor. We schrijven dagelijks nieuws en bereiden verslaggeversartikelen voor die we hebben opgenomen.

Om 07.45 uur nemen we gastsegmenten op: nieuwsmakers, beroemdheden, politici en auteurs. We gaan ook naar een correspondent die ter plaatse is. Zodra we iets hebben opgenomen, worden de meeste segmenten minuten later of dezelfde dag uitgezonden.

SNELLE PAUZE Als we om half acht pauze nemen, gaan Rocco en ik meestal naar beneden. Ik krijg een broodje frittata met spinazie en eieren van Amy’s Bread of yoghurt en fruit van Manhattan Fruit Market. Soms geef ik gewoon vol gas en pak ik een bagel.

Om 9.00 uur zijn we weer bezig met het voorbereiden van nieuwssegmenten en het bijwerken van oude van vroeger. Mogelijk hebben we een nieuwe verslaggever en een nieuwe weerupdate.

HERKENNEN Rocco en ik verlaten het kantoor om 11.00 uur en bespreken de dag. Als we samen lopen, herkennen mensen ons meestal. Ze zeggen ‘Hallo’ of ‘We hebben vanochtend net naar je gekeken.’ Het is fijn dat mensen waarderen wat we doen en op ons vertrouwen om hun dag te beginnen. Rocco neemt de F-trein op Sixth Avenue naar Long Island City en ik volg een trainingsles. Ik ga naar verschillende plaatsen – CycleBar, Rumble, Sweat440 – omdat het meer om timing gaat dan om les.

HANDELAAR JOES Op weg naar huis Ik ga naar Trader Joe’s op Sixth Avenue. en winkelen in 21st Street. Ik koop hortensia’s en smoothiebasissen, voorgekookte kip en alles wat ik maar kan maken voor salades of sandwiches. Ik ga nog een keer koffie drinken bij Citizens Of Gramercy omdat ze de lekkerste havermelk ijsthee latte maken. Hun geheim is hun ijsverhouding, en hun ijs is klonteriger dan op de meeste andere plaatsen. Ik heb onlangs een Nespresso-apparaat gekocht omdat ik financieel verantwoordelijk probeer te zijn en misschien probeer ik in plaats daarvan te kopiëren wat ze thuis maken.

NIET SLAPEN Ik bel mijn ouders, met wie ik verbonden ben. Ik sms’te de hele dag mijn moeder, bijna onherkenbaar, stroom van bewustzijn. Ik maak een smoothie met spinazie, mango, ananas, banaan en amandelmelk en gooi er een wasje in als ik ambitieus ben, omdat ik heb geleerd toch geen dutje te doen Er is altijd verleiding. Als je een enigszins normaal leven wilt leiden, moet je jezelf dwingen het niet te doen, anders is de dag voorbij.

EEN DATUM OF VRIENDEN Soms spreek ik ‘s middags af; Ik ben alleenstaand. Of iemand heeft me erin geluisd, of ik ontmoet iemand via een dating-app zoals Raya, Hinge of Bumble. Ik beweeg altijd met mijn vinger over de verwijderknop omdat daten in New York moeilijk kan zijn. We ontmoeten elkaar meestal in Gramercy of de East Village. Of ik ontmoet mediavrienden voor een late lunch of vroeg diner bij L’Express, Ruby’s of KazuNori. We hebben allemaal die rare, gekke uren. Sommigen van ons ontmoetten elkaar lokaal als verslaggevers omdat we dezelfde verhalen vertelden en nog steeds dichtbij waren.

THUIS Om 18.00 uur is mijn batterij bijna leeg. Ik douche en kijk tv in bed. Ik ben helemaal voor Suits – iedereen kijkt het nog een keer, dus ik kijk het voor de eerste keer. Ik ben ook fan van Schitt’s Creek, 30 Rock en The Mindy Project. Bij deze shows hoef ik niet na te denken; Ze helpen me vertragen. Soms speelt Alexa enkele slaapgeluiden af, b.v. B. een regenbui als de televisie kapot gaat. Ik zette de wekker op 01.47 uur en viel om 20.30 uur in slaap

Lezers van Sunday Routine kunnen Shannan Ferry volgen op @shannanferry X En Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *