Emmitt Smith slaat de Cowboys in elkaar

By | February 10, 2024

Als PFT Live Als er een gast in de Hall of Fame was geweest, zou Emmitt Smith (een jaarlijkse gast tijdens de Super Bowl-week) alleen al met zijn bezoek op vrijdag een plekje in de Hall of Fame hebben verdiend.

De volledige video is bijgevoegd. Emmitt was net zo grappig en boeiend als altijd. Hij was ook zeer uitgesproken in zijn kritiek op de huidige Cowboys.

Het begon met een simpele vraag: was je verrast dat eigenaar Jerry Jones hoofdcoach Mike McCarthy niet ontsloeg na een thuisverlies van 48-32 in de play-offs tegen de Packers?

“Ik was totaal verrast”, zei Emmitt. “Ik weet hoe teleurgesteld ik als speler was toen dit product op het voetbalveld werd gebruikt. Het gaat niet om de mystiek, het respect, het merk van de Dallas Cowboys. Het is geen eerlijke weergave van het merk zelf. Jerry begrijpt dit soort woorden. Het merk, toch? De ster. Alles moet onberispelijk zijn, maar dat was het niet. “Het was zo teleurstellend, niet alleen voor mij, maar voor veel van onze fans, inclusief mensen die zeiden: ‘Wat is dat?’ Het zag er niet goed uit.”

Ik vroeg Emmitt naar mijn eigen theorie dat Jerry’s streven naar een nieuwe Super Bowl-overwinning alleen maar gepraat is, dat hij beweert dat hij er nog één wil winnen om de fans tevreden te houden, maar dat zijn acties zijn wereld niet ondersteunen.

‘Je verliest geloofwaardigheid’, zei Emmitt over Jones. “En als je geloofwaardigheid verliest, verlies je ook respect. Je verliest respect, je hebt geen eer. Uiteindelijk ben ik het er tot op zekere hoogte mee eens. Er moeten dingen veranderen. Ik dacht dat de reden was dat ik zo zelfverzekerd was [McCarthy] Ik zou ontslagen worden omdat er vorig jaar veel gepraat werd over: ‘Oké, dit zou het kunnen zijn.’ Als hij dit jaar niet presteert, is dat prima.’ Je gaat twaalf overwinningen en de play-offplek accepteren, maar je gaat ook de manier accepteren waarop we uit de play-offs zijn uitgeschakeld? Ik bedoel, domineert. Ik bedoel, het is alsof we naar buiten gingen en speelden met onze handen op onze rug gebonden, of alsof we onze gedachten binnen lieten [the team facility in] Frisco en heeft het niet eens aan AT&T overhandigd [Stadium] in Arlington. Het was zo’n teleurstellende zaak. Het was gewoon slecht. Het is overal slecht. Ik heb er zelfs een hekel aan om erover te praten, omdat ik me er verantwoordelijk voor voel. Ik heb het gevoel dat ik had kunnen helpen, maar ik weet niet hoe. Maar ja, het was slecht.”

We vroegen Emmitt wat er als coach zou gebeuren als McCarthy 2024 niet haalt. Emmitt zei dat hij aanvankelijk dacht dat Jones Sean Payton zou contracteren. Emmitt stelde ook voor om “Dan Campbell van de Detroit Lions te stelen.” . omdat ik denk dat zijn boodschap is [of grit and effort and determination] is de juiste boodschap dat er veel mensen vermist worden en dat er veel kinderen vermist worden.”

Wat mist er?

‘Niemand wil nog vechten’, zei Emmitt. “Niemand wil nog hard vechten. u wilt [say]”Oh, wij zijn de Cowboys.” Vertel me hoe goed ik ben. Bekijk mijn Instagram-posts. Zie je mij op mijn podcast? Ik doe dit allemaal. Ik ben alles.’ Zonder iets te doen.

“En iedereen geeft ze een schouderklopje zonder iets te doen. Mensen willen ze zoveel geven zonder iets te doen. En ze leven volgens wat er in het verleden is gebeurd, niet wat er nu gebeurt. Ze bouwen niet aan hun eigen erfenis, laat staan ​​voortbouwend op de erfenis die al is gecreëerd.

‘Toen ik bij de Cowboys aankwam, wist ik één ding. Ik wist dat ik Tony Dorsett als running back niet kon teleurstellen. En ik wist dat ik Robert Newhouse niet kon teleurstellen toen hij terugkwam. Of Calvin Hill. Of laat staan ​​‘Bullet’ Bob Hayes. Toen wist ik dat ik Kapitein Comeback, Roger Staubach, niet kon teleurstellen. Ed “Too Tall” Jones. Ik omarmde het verhaal van ons als cowboy omdat ik er zelf als kind dol op was.

“Toen ik daar aankwam, dacht ik: ‘Schiet, we gaan niet 1-15 worden.’ Mijn gedachten waren daar al en ik kende Michael [Irvin’s] De geest was er. Jimmy [Johnson’s] De geest moest er zijn. Amen. Neem uiteindelijk geen genoegen met het zien van een legendarisch defensief einde zoals Charles Haley, die een Hall of Famer is en samenwerkt met Leon Lett, Tony Tolbert, Tony Casillas en Chad Hennings, Jimmy Jones en andere spelers. Werk met ze samen, leer ze [the] zwemmen [technique]. Hij werkt met hen samen om ze beter te maken, zodat hij beter kan worden. Hij maakt zich geen zorgen over de concurrentie met hen. Maar als je dat ziet, zie je grootsheid, en daarom was dit team verdedigend zo goed. Dan zien we Deion [Sanders] Hij had binnen kunnen komen als ‘Neon Deion’, maar dat deed hij niet. Hij kwam binnen en speelde met iedereen tafeltennis. Iedereen die tafeltennis wilde spelen, speelde. Kom maar op. Het was concurrentie. Er was een dominospel tussen James Washington en mij. Verdedigende spelers, aanvallende spelers en ze leren elkaar kennen. Dingen die ons samenbrachten, ontbreken volgens mij in de kleedkamer.”

Het komt erop neer dat Emmitt genoeg heeft van de hype.

‘Ik ben het beu om overtuigd te zijn van wat de Cowboys zouden kunnen zijn’, zei hij. “Ik ben moe. Ik heb er genoeg van, want ik ben meer bezorgd over wat de Cowboys werkelijk zijn. En wie we werkelijk zijn en wie we waren. Dat is precies waar ik ben. Dat is waar alle anderen zijn. Hoe gaat het?” Heb je dat laten gebeuren? Ja. En dus is het voor mij: “Hé, ik ken het prisma waardoor ik naar het team kijk.” Ik ga helemaal terug naar Staubach. Ik herinner me de tijd met Lee Roy Jordan. Ik ga helemaal terug naar die tijd, en dan kom ik op het punt waar we waren, en ik denk: “Oké.” We hebben ze geëerd. We hebben ze gerespecteerd. We hebben de geschiedenis van het spel gerespecteerd. “We houden van dat spel. Ik respecteer de geschiedenis van het spel als geen ander. Of het nu Jim Brown, Walter Payton, Dorsett, Gale Sayers is, noem maar op. Tot Barry Sanders en ik naast elkaar zitten. Thurman Thomas is daar, toch? Ik respecteer mijn Ik respecteer hun spel en ik eer wie ze zijn, omdat ik deze positie en het spel eer. Deze moederbroers. . . .”

Hij zei bijna niet ‘moederbroers’. Hoe dan ook, ieders moeder en broer zijn zich er nu van bewust dat Emmitt Smith boos is over waar de Cowboys zijn, wat ze zijn geworden, wat ze niet doen, en dat er duidelijk geen overweldigend verlangen is om daar te komen.

Er schuilt een krachtige boodschap voor de spelers in de woorden van Emmitt. Als Jones echt wil winnen, zou hij proberen een manier te vinden om dat te omarmen en te benutten en de huidige spelers te helpen dezelfde mentaliteit aan te nemen die het Dallas-team dreef dat in vier jaar tijd drie Super Bowls won.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *