Deze cel-shaded Borderlands-gaming-pc is een kunstwerk

By | February 12, 2024

Wij waren niet overtuigd Borderlands gaming-pc was echt toen we het voor het eerst zagen, maar Ivan Cervenak heeft uitstekend werk geleverd door onze ogen voor de gek te houden met deze gaming-pc gebaseerd op de Borderlands-robot Jimmy J3NKN5. Deze onwerkelijk ogende pc-mod, met het schetsmatige cel-shaded cartooneffect dat kenmerkend is voor de gameserie, is gemaakt met een hoop vinylfolie, enkele acrylverfpennen en zelfs een naald.

Dankzij onze snelgroeiende Facebook-pagina voor het bouwen van pc’s hebben we veel op maat gemaakte gaming-pc’s gezien, van mods gebaseerd op bestaande behuizingsontwerpen tot nieuwe pc-builds. U kunt hier zelfs uw suggesties ter overweging indienen. Maar laten we eerst meer te weten komen over deze Borderlands-pc van Ivan zelf.

PCGamesN: Wat heeft je geïnspireerd om een ​​pc-mod in Borderlands-stijl te maken en waar gebruik je die voor?

Iwan: Het was eigenlijk meer een impulsopbouw. In juni 2015 (ja, het is echt zo lang geleden) was ik borden aan het maken voor een plaatselijke kermis en moest daar zelfklevend vinyl voor bestellen. De organisatoren kozen de exacte kleuren van de kleine robot Jimmy J3NKN5 uit mijn favoriete spel, Borderlands 2. De avond ervoor speelde ik Borderlands 2 en deze kleine bot joeg me de stuipen op het lijf toen hij uit een buitdoos sprong.

Ik had een Zalman Z11-hoes in mijn winkel die tijdens het transport beschadigd was en gewoon op de plank lag. Toen deze vinylrollen bij mij werden afgeleverd, stortten ze gewoon in. Ik had aanvankelijk geen zin in deze case en deze mod voelde gewoon als iets dat ik moest maken. Toen het klaar was, stelde ik het tentoon in mijn winkel. Veel van mijn klanten dachten dat het van karton was! Nu is het de pc van mijn zoon die hij elke dag gebruikt.

Wat is er speciaal aan Jimmy J3NKN5 voor jou?

Het bracht mijn zoon grote vreugde.

De pc ziet er op de foto’s niet echt uit: het lijkt alsof iemand hem heeft getekend. Hoe heb je de stijl van Borderlands opnieuw gecreëerd?

In 2013 zag ik een soortgelijke casemod van CrazyLefty en heb ik er altijd bewondering voor gehad. Zijn mod is gemaakt met verf en een Sharpie, maar ik wilde iets anders doen. In mijn geval is de hele opstelling in vinyl gewikkeld. Ik heb alles tot aan de laatste schroef uit elkaar gehaald en de schijfkooi uit de behuizing verwijderd, omdat deze de luchtstroom enorm beperkte.

Daarna maakte ik de koffer schoon en begon hem in te pakken. Ook was er enige schade aan de behuizing, waaronder een grote barst in het raam. Ik vond het raam sowieso niet mooi, omdat het de behuizing er asymmetrisch uitzag, dus verving ik het raam door een nieuw raam gemaakt van 3 mm dik, helder, vlak acryl. Daarnaast heb ik een strook matfolie gemaakt die in een witte streep doorloopt op de behuizing zelf. Vervolgens heb ik de zijkanten van het raam licht geschuurd, zodat het een verweerde uitstraling krijgt.

Een Borderlands-gaming-pc met vinylverpakking voor het ontwerp

Daarna pakte ik de hele koffer en het dvd-station in, maakte het schoon met alcohol en begon toen met het freestylen van de cel-shading-patronen met een acrylverfpen. De aandrijfhoezen zijn ook omwikkeld en het mesh-effect is gecreëerd met een naald, wat een goede halve dag kostte om gaten in de hoezen te prikken!

Toen dat allemaal klaar was, pakte ik een vrij oud Lenovo multimediatoetsenbord, haalde het uit elkaar, maakte het schoon en pakte het in. Ik heb de LED’s in de Num Lock-, Caps Lock- en Scroll Lock-toetsen vervangen door blauwe en elke toets heeft een doorlopende vinylstrook om de zijkanten gewikkeld. Vervolgens heb ik het celshading-effect op het toetsenbord nagebootst, op dezelfde manier als op de behuizing. Ik deed hetzelfde met de muis, een Dragonwar Thor G9, en de monitor, een 22-inch wit Fujitsu-model met een scharnierende standaard.

De zijkant van een gaming-pc in Borderlands-stijl met een venster dat de componenten erin laat zien

Hoe heb je de stickers gemaakt?

De decals heb ik zelf ontworpen in Inkscape en uitgeknipt
een vinylsnijder.

Heeft u aangepaste wijzigingen in de behuizing aangebracht?

Afgezien van het venster heb ik niet veel fysieke wijzigingen aan de behuizing zelf aangebracht. Ik verwijderde de harde schijfkooi en schakelde alle ventilatoren over op rode LED-modellen om de rode gloed in de behuizing te krijgen. Ik heb ook de kleine zijventilatoren van de behuizing verwijderd, omdat deze naar mijn smaak te luid waren, en de kleur van de LED van de aan/uit-knop gewijzigd in rood.

De bovenkant van de Borderlands cel-shaded gaming-pc is blauw

Welke stukken waren het moeilijkst om te versieren en hoe heb je dat gedaan?

De gamingmuis en het gamingtoetsenbord waren het moeilijkst. De muis was moeilijk vanwege de ongebruikelijke vorm en het gebruik van het toetsenbord was erg tijdrovend. Natuurlijk moest ik deze twee stukken demonteren voordat ik ze ook kon versieren, wat de zaken nog ingewikkelder maakte.

Uw onderwerp omvat niet alleen de pc-toren, maar ook de randapparatuur en de monitor. Waarom wilde je alle andere onderdelen ook veranderen?

Toen ik de toren af ​​had, leken andere standaardrandapparatuur er gewoon niet naast. Ik had het gevoel dat het onmogelijk zou zijn om andere stukken te vinden die bij zijn stijl en vorm passen. De vormen van dit specifieke toetsenbord en deze muis pasten echter perfect bij de behuizing – alleen de kleuren klopten niet, dus besloot ik ze zo te decoreren dat ze bij de behuizing pasten.

Een in vinyl verpakt toetsenbord dat lijkt op Borderlands cel-shaded

Wil jij de keycaps ook versieren?

Ik wilde dit maken, maar dacht toen dat het niet duurzaam genoeg zou zijn voor dagelijks gebruik, omdat alles verpakt zou zijn.

Welke specificaties heb je gekozen en waarom?

Het is gemaakt als displaystuk voor de winkel en was daarom leeg toen ik de case mod zelf voltooide, maar nu is het gevuld met een Ivy Bridge-systeem voor mijn zoon.

Hoe lang heb je erover gedaan om deze mod van begin tot eind te voltooien?

Het kostte me ongeveer twee weken om het te voltooien, waarbij ik er na het werk ongeveer een uur of twee per dag aan werkte.

Bent u helemaal tevreden met het eindresultaat of wenst u achteraf dat u bepaalde zaken anders had gedaan?

Als ik één aspect ervan zou kunnen veranderen, zou ik mat vinyl hebben gebruikt in plaats van glanzend vinyl, maar dat is in principe onveranderlijk.

De Borderlands-gamingmuis verpakt in blauw vinyl

Borderlands J3NKN5 PC-bouwspecificaties

  • CPU: Intel Core i7-3770K op standaardsnelheid
  • GPU: Palit GeForce GTX 1660 Super StormX
  • Geval: Zalman Z11
  • Opslag: SanDisk Ultra II 480GB SSD, Seagate 2TB harde schijf
  • Geheugen: Corsair Vengeance Pro 2133 MHz DDR3 16 GB
  • Hoofdbord: ASRock B75 Pro3
  • Oplader: wees stil! Recht vermogen 10.800 W
  • Koeling: SilverStone Argon AR01 CPU-koeler, standaard GPU-koeler, 3x 140 mm ventilatoren met rode LED’s + 120 mm ventilatoren met rode LED’s

Dat is geweldig werk, Ivan. Je moet het echt op het eerste gezicht dubbel controleren om te zien of het daadwerkelijk een echte pc is! Ze hebben geweldig werk geleverd door deze Borderlands-pc eruit te laten zien alsof je hem ook daadwerkelijk in de game aantreft.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op Custom PC, dat al meer dan 20 jaar geweldige setups behandelt en nu onderdeel is van PCGamesN. Word lid van onze Facebook-groep met bijna 500.000 leden om deze build te bespreken.

En als je jezelf als een ervaren pc-modder beschouwt, kun je vandaag nog je eigen pc-build bij ons indienen, zodat je kans maakt dat hij in de toekomst op PCGamesN te zien is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *