De multiplayer van Gears of War 3 is 13 jaar later nog steeds erg leuk

By | January 23, 2024

In september 2011 was ik een studente die de eerste paar dagen van haar herfstsemester wilde verspillen met het spelen van de nieuwe third-person shooter van Epic Games. Gears of War 3. Ik heb de langverwachte titel vooraf besteld om er zeker van te zijn dat ik de gouden Retro Lancer-skin kreeg voor mijn multiplayer-gevechten, en ben eerder dit jaar met meer energie aan de bèta begonnen dan ik in al mijn cursussen had gestoken.

Het jaar daarop gaat mijn voorkeur uit naar Versnellingen 3 groeide en nam de plaats in die het ooit in mijn hart had gereserveerd nimbus Franchise na de teleurstelling van Halo 4.

Maar zoals bij alle multiplayer-games met beperkte middelen die proberen de aandacht te trekken van een wispelturige fanbase, Versnellingen 3 eindelijk verdwenen. Ik concentreerde me er meer op plicht Publicaties, en op een gegeven moment verder Overwatch 2 en de Battle Royales die in de vroege herfst als lantaarnvliegen op de vegetatie van New York City verschenen.

Lees verder: Een PS3-versie van Gears of War 3 Is nu beschikbaar

Af en toe dwaalden mijn gedachten daar af Gears of War 3 en zijn unieke, enigszins verwarrende camerahoek, de bevredigende scherpte en ernst van de gameplay, en al die vreugdevol grove uitvoering. Niets heeft ooit ook maar in de verste verte zo gevoeld Versnellingen 3, zelfs niet de sequels (die kwamen nadat de oude gamedirecteur Cliff Bleszinksi Epic Games verliet) die daarop volgden. De laatste tijd komen de dagdromen over de third-person shooter van Epic vaker voor, en ik heb hem uiteindelijk gedownload via Xbox Game Pass en opnieuw gestart.

Schermafbeelding: Microsoft/Kotaku

Gears of War 3 online is een tijdcapsule uit 2011

Verschillende dingen shockeren mij in de seconden na het starten Gears of War 3. In eerste instantie begroet de online interface van de Xbox 360 me alsof ik een retro-thema heb toegepast op mijn Xbox Series S in Fugue State. Wanneer de oude pop-up verschijnt die aangeeft dat ik daadwerkelijk online ben, doe ik het volgende Leonardo DiCaprio wijst naar een meme alleen in mijn woonkamer. Er is mijn oude profielfoto (mijn Xbox-avatar draagt ​​een Optimus Prime-helm) en alle informatie over de games uit het 360-tijdperk die ik heb gespeeld. Het is een mooi klein detail dat mijn gedachten dreigt te laten ontsporen overdragen Gameplay omdat ik veel te lang verdwaal in het oude menu.

Dan als Versnellingen 3 Terwijl de melodie laadt en het bekende koper van het openingsthema vervaagt, ben ik geschokt door de herinnering die de partituur bij mij oproept. Opeens ben ik 21 jaar oud en erg stoned, waarschijnlijk draag ik een legging en een T-shirt waarvan ik de mouwen heb afgeknipt om een ​​aansluitend shirt te maken – misschien draag ik het zelfs wel Mijn Versnellingen 3 een– en ik wacht tot mijn vrienden mij online ontmoeten, zodat we een five-stack kunnen spelen in Team Deathmatch. De tijd vlakt af tot een cirkel, net als zij eentje waar Rust Cohle ons voor waarschuwdeen even ben ik me er totaal niet van bewust hoe mijn huur zal stijgen in mijn appartement in Brooklyn, omdat ik in de staat New York woon en leef van mijn studieleningen.

Het laatste dat mij schokt, is dat ik daadwerkelijk kan spelen Versnellingen 3 online. Het menu zegt “0 spelers online wereldwijd”, maar dat is een leugen – ik start binnen enkele seconden een team deathmatch-spel, dat een bot Locust vertegenwoordigt (de vlezige, geschubde schurken van…). overdragen universum) na zijn dood. Terwijl ik in de gigantische schoenen van dit ondergrondse (en om de een of andere reden tweevoetige) beest glijd, besef ik dat ik even tijd nodig heb om mijn zeebenen te krijgen.

Lees verder: Oorlogsuitrusting De maker zegt dat de serie een “kleine reboot” nodig heeft.

Oorlogsuitrusting voelt in niets als de games die ik nu speel – behalve als ik een van de zwaardere, moeilijkere games kies Overwatch 2 Personages, meestal speel ik iemand die vlot en razendsnel is. Vergeleken met moderne games zoals Apex-legendes of Moderne oorlogsvoering III, Versnellingen 3 is plakkerig en onhandig, alsof iemand een shooter met Ambien en een glas wijn heeft gemengd totdat alles een beetje golvend werd. Er zijn verschillende bloedige, papperige sterfgevallen nodig (Gears of War 3 is waarschijnlijk het best bekend om zijn gewelddadige multiplayer-iteraties (waarbij je met je wapen zwaait als een golfclub en iemands hoofd onthoofdt in een wolk van hersenmassa) voordat ik me herinner hoe de besturing werkt.

Zodra ik mijn actieve herlaadbeurt heb uitgeschakeld (een monteur die de wapenschade of de vuursnelheid verhoogt als je je herlaadbeurt correct timet), ga ik echt aan de slag. Ik spleet een grenadier met stompe neus in tweeën met een Gnasher-jachtgeweer, ik onthoofd een verkennende Carmine-broer vanuit het midden van de kaart met een Boltok-pistool, ik spiets Marcus Fenix ​​​​aan het uiteinde van een Retro Lancer. Ik herinner me dat de op dekking gebaseerde shooter heel veel bewegingstrucs en hacks bevat, en al snel zweef ik over de kaart alsof mijn personage geen tonnen zware bepantsering en laarzen draagt ​​die klinken alsof ze van staal zijn gemaakt.

Versnellingen 3 De soulvolle multiplayer-audio brengt dezelfde intense golf van nostalgie terug als het zachte getoeter van het startmenu. Er is het borrelende, zompige geluid van jachtgeweergranaten die vlees doorboren, de zenuwslopende draai van de Torque Bow terwijl hij schiet, gevolgd door het hoge, hartverscheurende geluid dat je hoort als een van zijn pijlen in je been zakt. Het vreselijke, natte gegorgel dat losbarst als de Locust-personages over de kaart stampen en het metaalachtige gekletter van menugeluiden brengen me naar een eenvoudiger tijd. Ik ben de hele tijd aan het spelen Gears of War 3Ik ben in 2011.

Maar helaas is het 2024 en spelen andere mensen nog steeds Gears of War 3 zijn ofwel nieuwelingen die hun brandgranaten niet kunnen onderscheiden van hun boomshots, ofwel doorgewinterde veteranen die een nachtmerrie zijn om tegen te spelen. Spellen eindigen snel en er is weinig ruimte voor de zwakken. Hoewel ik me snel herinner hoe ik het beste uit de bewegingsmechanismen en schietgameplay van het spel kan halen, ben ik nog steeds voortdurend in het bezit van spelers die er geen probleem mee hebben mijn buikligging op te pakken en zich voor te doen als mij tegen een muur te botsen.

Op deze en vele andere manieren Gears of War 3 is een perfecte tijdcapsule uit 2011, vol bloed en lef en jongens die zich misdragen, en natuurlijk Cole Train-uitdrukkingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *