De levensbedreigende voedselallergieën van de dochter zorgen ervoor dat de toekomst onzeker lijkt

By | February 11, 2024

De dochter van Meg George kreeg twee allergische reacties op voedsel, waardoor ze in het ziekenhuis belandde.
Met vriendelijke toestemming van de auteur

  • De eerste allergische reactie van mijn dochter deed zich voor toen ze 3 jaar oud was.
  • Haar allergieën veroorzaakten bij mij een verpletterende angst die nauwelijks verdween na een succesvolle maaltijd.
  • Ik wil dat iemand mij vertelt dat ze ondanks haar allergieën een bevredigend leven kan leiden.

Mijn dochter is bijna 6 jaar oud. Ze heeft zojuist haar tweede allergische reactie ervaren, waarvoor een adrenalinestoot en een ambulancerit naar het ziekenhuis nodig waren, nadat ze een paar happen voedsel had gegeten waarvan we niet wisten dat het een levensbedreigende reactie zou veroorzaken.

Allergische reacties zijn acuut. Ze shockeren je tot levensreddende, tijdkritische actie, waardoor je geest uitgeput raakt en je hart sneller gaat kloppen.

Onze eerste ervaring hiermee kwam iets meer dan twee jaar geleden, slechts enkele weken nadat we voor het eerst hoorden over de ernst van voedselallergieën van een non-profitorganisatie opgericht door toegewijde ouders die op tragische wijze hun prachtige zoon Oakley verloren aan een allergische reactie. Een hartverscheurend en krachtig verhaal heeft uiteindelijk het leven van onze dochter gered.

Ze was 3 jaar oud toen ze haar eerste allergische reactie kreeg

Na een paar happen cashewmelkijs tijdens een vakantie-evenement in het centrum van West Palm Beach, besefte ik dat mijn driejarige aan anafylaxie leed. Schreeuwend om hulp werden we in de menigte benaderd door een dokter die toevallig een EpiPen had, iets waarvan ik wist dat ze het nodig had dankzij de inspanningen van Oakley’s ouders – terwijl hij mijn dochter een injectie in de dij gaf, belden we 911 en ik keek toe mijn dochter krijgt binnen enkele minuten haar adem en normaliteit in haar gezicht terug.

Ik dacht dat ik er nooit van zou herstellen. Mijn hele leven leek op zijn kop te staan, met nieuwe allergistische afspraken, bloed- en huidtesten en drie keer controleren of EpiPens altijd in onze handen of zakken zaten. Elke dag werd ik wakker met het gevoel alsof er een gewicht van 50 pond op mijn borst lag, tijdelijk opgeheven na een succesvolle, rustige maaltijd die een bedreiging vormde voor het leven van mijn kind. De angst was alomtegenwoordig.

De tijd heeft deze wond zoveel mogelijk geheeld. Na ruim een ​​jaar begon ik vrijuit te spreken over de eerste ervaringen en inspireerde ik zelfs mensen die ik kende (of niet kende) om eindelijk het EpiPen-recept te vullen. Eerlijk gezegd was het therapeutisch om erover te praten.

Nu, slechts een paar dagen na haar tweede reactie, voel ik me volledig ontmoedigd. Deze keer, in de vertrouwde omgeving van ons huis en met meerdere sets EpiPens binnen handbereik, hebben we snel gehandeld nadat avocadotoost met een nieuwe specerij de mond en tong van onze dochter jeukte en gezwollen deed voelen en haar huid bedekt was met rood. rode vlekken waren. hobbelige netelroos.

Als haar moeder maak ik me zorgen over haar toekomst

Zal ik ooit mijn waakzaamheid kunnen laten verslappen? Mijn zenuwstelsel wil dat ik het doe. Ze is het beu om alert te zijn en elk voedselproduct dat voor ons beschikbaar is, thuis, op school en waar we ook gaan eten, nauwlettend in de gaten te houden.

Ik voel mijn bloeddruk stijgen als ik de traumatiserende ervaringen opnieuw beleef of als ik denk aan een reactie die zich in de toekomst opnieuw zal voordoen. Het is niet gezond voor mij, dat weet ik. Maar dit is mijn kind, zeg ik terwijl ik nadenk over mijn fysieke achteruitgang, het wezen van wie ik met elke centimeter van mijn ziel houd en die ik wil beschermen.

De grens tussen paranoia en paraatheid lijkt te vervagen als het gaat om voedselallergieën. U zult zich zorgen maken over iets dat nog niet is gebeurd, maar als u uw voorzorgsmaatregelen negeert, kan het leven van uw kind in gevaar zijn.

Met vriendelijke toestemming van de auteur

De waarheid is dat er geen andere keuze is dan ermee om te gaan, je erop voor te bereiden en je eraan te binden. Iedereen moet eten, wat een deel van ons leven is, dus we moeten het accepteren en het dag na dag eten. Ik wil echt dat iemand of iets mij schrijft en zegt: ‘Met 100% zekerheid kan uw dochter uit eten gaan met de familie van een vriend, veilig genieten van de universiteit, studeren in het buitenland en iets om uzelf mee te trakteren. zonder met haar maag te hoeven worstelen. Dit bericht komt niet. Dat moet ik ook accepteren. Mijn therapeut waarschuwde me lang voordat ik weer in deze situatie terechtkwam, dat ik nooit met absolute zekerheid zou weten dat het altijd helemaal goed zou komen met mijn kinderen. Als ouderschap geen les in controle is, dan weet ik het niet meer.

Onze extraverte, enthousiaste dochter plant haar verjaardag maanden van tevoren omdat ‘zes worden serieus is’, zegt ze, en ze leeft voor een goed thema en taartontwerp. We lachten om haar gretigheid, maar na 48 uur nadenken juich ik het echt toe. Ja, haar verjaardag Is serieus.

We zullen nog een jaar van haar leven vieren en de rijkdom die ze op talloze manieren voor onze familie brengt. Voedsel wil haar te pakken krijgen, maar ze laat het niet toe. En ik zal het hoofd kunnen bieden door door te gaan met de dingen die mij reguleren: therapie, medicatie, meditatie, vitamine D, date-avonden met mijn man, etentje met mijn familie, groepsteksten met mijn vrienden. Een dag tegelijk. Dit is wat we hebben: ik en mijn sociaal aanvaardbare niveau van paranoia.

Mega George is moeder, auteur, spreker en filantropieconsulent. Ze is president van een filantropie-adviesbureau, George Filantropiegroep. Haar debuutboek “Wat betekent filantropie voor Philomena?’ De nadruk ligt op de kracht en het plezier van iets teruggeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *